70-400 UAH
Симфонічний оркестр НФУ. Гліб Сасько
31 May

Симфонічний оркестр НФУ. Гліб Сасько

70-400 UAH

Національна філармонія України
Володимирський узвіз, 2

Order tickets for "Симфонічний оркестр НФУ. Гліб Сасько"

The duration of the event — 120 minutes.

About the show

31.05.2024
Академічний симфонічний оркестру Національної філармонії України
АНТОНІЙ КЕДРОВСЬКИЙ диригент
ГЛІБ САСЬКО віолончель

Ф. Шуберт-А. Веберн Шість німецьких танців
Й. Гайдн Концерт № 1 для віолончелі з оркестром C–Dur
Ф. Шуберт Симфонія № 5 
Нова програма Симфонічного оркестру Філармонії побудована на творах Шуберта та Гайдна — тепла віденська музика, сповнена світла та радості.
Франц Шуберт уславився тим, що не гребував у своїй музиці побутовими жанрами: піснями, романсами, народними танцями. Він обирав для своїх творів впізнавані інтонації, тож у слухачів виникали асоціації із чимось близьким та зрозумілим, і музика Шуберта одразу їм западала в душу. Чи впізнає сучасний слухач у цій музиці менует чи контрданс, але точно відчує, з якою ретельністю та увагою до деталей композитор працює над музичним матеріалом “Шести німецьких танців”.
Біля 100 років рукопис “Танців” був у приватній власності, заледве відомий широкій публіці. Ситуація змінилася, коли цей твір потрапив до рук Антона Веберна, котрий у 1931 році зробив перекладення цього твору для симфонічного оркестру.
Віолончельний концерт Гайдна різноманіттям настроєвих відтінків — від вишуканої першої частини через зосереджено-глибоку повільну та до політного фіналу з нотками меланхолії. Крізь цей насичений шлях пройде соліст Гліб Сасько, який покаже наскільки гнучким та різноманітним може бути звучання віолончелі. Насамкінець прозвучить Пʼята симфонія Шуберта, написана 19-літнім композитором, що лише починав свій професійний шлях і був захоплений очікуванням дорослого життя.
Pre-order